De vijf natuurgerichte principes
Psyche: Een mens bestaat uit meerdere delen, fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch. Deze delen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het weer zeggenschap over ons eigen leven krijgen, het bewust worden van ons gedrag, geeft ons de mogelijkheid om ons van ziekmakende patronen te ontdoen.

  

Energie: Wanneer er een tekort is aan energie in je lichaam of in een deel van je lichaam kan je niet optimaal functioneren. Het zenuwstelsel ontvangt te weinig informatie en organen kunnen hun werk niet meer doen. Hierdoor kunnen lichamelijke en/of emotionele problemen ontstaan. Het leven is dan moeilijk, het kost ons dan meer energie om te leven, dan dat het leven ons teruggeeft. Als er voldoende energie in ons lichaam is die goed kan stromen kan er herstel plaatsvinden.


Prikkeloverdracht: Het zenuwstelsel is ons communicatienetwerk. De communicatie via ons zenuwstelsel kan negatief beïnvloed worden, waardoor de prikkel niet bij het ontvangende deel van het lichaam komt en de opdracht niet uitgevoerd kan worden. Dan zit er een ruis op de lijn en word de communicatie bemoeilijkt. De prikkeloverdracht tussen de hersenen en het lichaam dient goed te werken om het lichaam van de juiste informatie te kunnen voorzien.


Drainage: Ons lichaam en onze geest worden belast met “gifstoffen”, denk hierbij aan gassen, bepaalde soorten voeding, maar ook stress valt hier onder. We worden er dagelijks mee geconfronteerd in de huidige maatschappij, maar wanneer het lichaam niet meer in staat is om deze “gifstoffen” af te voeren heeft dit nadelige gevolgen voor ons hele systeem. Het is dus van belang dat ons lichaam zich regelmatig reinigt van geestelijke en lichamelijke ballast.

  

Voeding: Het is voor het lichaam zeer belangrijk te worden gevoed met het gene wat het lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Vitamines, mineralen, vetten, noem maar op, zijn essentieel voor een goed functioneren van ons lichaam. Maar ook onze geest heeft goede voeding nodig! Wat voedt jou, wat brengt jou levensgeluk en levenslust? Deze voeding kan bestaan uit verwachtingen, overtuigingen, uitdagingen. Alleen kan deze voeding ook belemmerend werken, denk hierbij aan oordelen van anderen, negatieve ervaringen en jezelf overvragen, waardoor stress ontstaat.

Stel jezelf de vragen; Wat doet me goed? Waardoor kan ik mezelf zijn? Waardoor mag ik mezelf zijn?

Contact maken met jezelf, dat is belangrijk!