Hoe zie jij het?


zwart-wit

                                         Herken jij dit? 


Steeds maar weer overal het negatieve van in zien? Het moeilijk los kunnen laten van jouw negatieve gedachten, het innerlijke conflict met jezelf? Het niet weten omgaan met jouw gedachten, belemmeringen, pijn en lijden.
Dan is cognitieve gedragstherapie en ACT therapie zeker wat voor jou.
ACT( Acceptance and Commitment)  is een therapie waarin inzichten uit de cognitieve gedragstherapie en mindfulness based therapie├źn worden samengevoegd.
 

                                         


.

                                    

Wat is cognitieve gedragstherapie 

Met deze methodiek onderzoek je hoe jouw gedachten met jouw gevoelens en jouw gedrag samenhangen. Jouw gedachten hebben namelijk invloed op de manier waarop jij je gedraagt en voelt. Door jouw gedachten te veranderen, zullen jouw gedragingen en gevoelens veranderen. Daardoor ga je positiever en realistischer door het leven. De gebeurtenis op zich waardoor je negatieve gedachten, gevoelens en gedragingen krijgt, is niet hetgeen waardoor jij je zo rot voelt, het is hoe jij er naar kijkt en hoe jij er mee omgaat.

Zit je niet lekker in je vel en weet je eigenlijk niet zo goed waardoor dat komt. Wil jij je beter voelen. Wil jij weten hoe je met dingen om moet gaan, kortom: Je wilt positiever en je eigen lekkerder voelen en zo weer vreugde in het leven krijgen. Dan zit je bij Life Passion goed.

Samen zetten we een behandelplan op, hoe jij jouw doelen kan bereiken.

Niet meer blijven aanmodderen, maar er wat aan doen! Je zult zien dat je een gelukkiger mens wordt.
Wat is ACT therapie

ACT therapie is een vorm van gedragstherapie. Je worstelt met emoties of gedachten die je liever niet hebt. Niemand wil namelijk verdriet, negatieve gedachten, somberheid, angst of onzekerheid, maar het is er wel en het zal er altijd blijven. Het gevecht tegen deze emoties en gedachten kost heel veel energie, je wordt er doodmoe van. sterker nog, het levert steeds meer ellende op. De strijd met je ( negatieve) gedachten ga je nooit winnen, nooit! Hoe harder je strijdt en vecht, hoe dieper je komt.
Een metafoor: Je hebt je zelf ingegraven in een kuil, het enige gereedschap wat je hebt is een schop.Je "moet" uit die kuil komen, je gaat als een gek met die schop aan het proberen om uit die kuil te komen, maar het enige wat er gebeurt is dat je jezelf hoe verder hoe dieper ingraaft. Het vechten zorgt er dus juist voor dat je alleen maar dieper in die kuil komt.

ACT kan je helpen om uit dit gevecht te komen. ACT betekent:  Accept, Choose, Take action. Het leert je de bereidheid om te accepteren, en er mee om te gaan, waardoor je ruimte kunt maken om tijd en energie te steken in dingen die jij werkelijk belangrijk en leuk vindt.
ACT therapie  is dus bedoeld om te leren accepteren dat de pijn, de emotie, de negatieve gedachten, de angst of onzekerheid er mag zijn, het is alleen "hoe ga je ermee om". Je leert gedachten te beschouwen als gedachten en niet als "regels" die je moet opvolgen.
In de ACT therapie wordt veel gewerkt met oefeningen. Deze oefeningen krijg je ook mee naar huis. .

Doelen 

Doelen geven aan wat belangrijk is en wat minder belangrijk is. Ze sturen je gedrag en je gedachten. Doelen zorgen ervoor dat je meer mogelijkheden ziet, meer denkkracht inzet en meer actie onderneemt om het doel te bereiken.

Doelen geven energie, doelen vergroten het doorzettingsvermogen, doelen vergroten je creativiteit en geven je een richting.

Stap voor stap kun jij jouw doel(en) bereiken. Jij bepaalt natuurlijk zelf  aan welke doel(en) jij wilt werken. Om het doel te kunnen bereiken zul je de nodige keuzes moeten maken. De regie blijft in jouw handen en ik ondersteun jou hierin. Wil jij ook graag een verandering in jouw gedachten en gedragingen? Neem dan contact op met mij. 

'Ik voel me fantastisch'

Wil jij dat ook kunnen zeggen?                                                               

Pak je eigen regie weer in handen, de controle over jezelf, Ontdek je eigen kracht.

                        JIJ BENT HET WAARD!!
 
 
        \