Wat is hypnose?

Hypnose is een staat van veranderd bewustzijn die gepaard gaat met gefocuste aandacht, zich los maakt van de uitwendige omgeving en helemaal opgaat in jouw innerlijke wereld met een verhoogde vatbaarheid voor suggesties.

 

Hypnose is eigenlijk niets meer dan in een trance zijn, een ware ontspanning. Een kenmerk van trance is dat je je minder bewust bent van prikkels uit je omgeving. Je gaat ergens helemaal 'in op'. Het gebeurt je verscheidene keren per dag, alleen heb je dat zelf misschien helemaal niet in de gaten. Denk maar eens aan het moment dat je zo in een boek verzonken bent of zo 'in een film zit' dat je alles om je heen vergeet, niets hoort of ziet, je zit even in jouw 'eigen wereldje'. Jouw aandacht is zo gefocust op datgene waar je 'in zit' , dat de wereld om je heen niet meer tot je door dringt.

Hypnose is zeker geen slaap!


Wanneer je in hypnose bent, hoor je alles wat er tegen je gezegd wordt en kun je gewoon denken of zelfs praten. In hypnose kun jij je concentreren op de voor jou zeer belangrijke dingen die er voor jou toedoen en je afsluiten voor andere dingen. Daar waar het bewustzijn (de wil) en het onderbewustzijn met elkaar in conclaaf gaan, wint nagenoeg altijd het onderbewustzijn! Willen we een gedragsverandering teweeg brengen, dan is de meest effectieve manier om de informatie in het onderbewustzijn te bewerken, we gaan het als ware eigenlijk resetten.

.

De enige voorwaarde voor een geslaagde hypnose sessie te ondergaan is: je wil, je vertrouwen en je medewerking. In Hypnose hoef je niet te geloven, alleen voor open staan!

                            Het bewustzijn en het onderbewustzijn

Het bewustzijn is de concentratie op de gebeurtenissen in het hier en nu. Met het bewustzijn kunnen we analytisch en logisch (rationeel) denken.

Het analytische deel analyseert een probleem en zoekt hiervoor een oplossing, bijvoorbeeld je moet naar je werk en je auto wil niet starten. Het logische deel (rationele deel) zoekt naar verklaringen (het waarom) hiervoor.

Indien we geen oorzaak vinden over het waarom, worden we nerveus en gefrustreerd. De capaciteit van het bewustzijn is zeer begrensd. In tegenstelling tot het onderbewustzijn.Het bewustzijn kan maar 7 tot 9 dingen tegelijkertijd verwerken.

Het onderbewustzijn is datgene wat onze persoonlijkheid weergeeft.Het onderbewustzijn geeft weer hoe we ons zelf zien, hoe we ons gedragen, onze gewoonten en ons geloof, zijn in het onderbewustzijn opgeslagen. Het onderbewustzijn kunnen we vergelijken met een harde schijf waarop alles is opgeslagen. Alles wordt neutraal opgeslagen en pas later verwerkt. In het onderbewustzijn vinden emoties hun oorsprong. 

Niet te verwarren met het onbewuste. Het onbewuste is het autonome zenuwstelsel wat een aantal belangrijke lichaamsfuncties reguleert, zoals ademhaling, hartslag,spijsvertering en de werking van de inwendige organen en ons immuunsysteem. Het onbewuste is dus vanaf de geboorte"voorgeprogrammeerd".

Hypnose helpt jou met onder andere de onderstaande belemmeringen.

*Burn-out

*Angst en paniekaanvallen

*Depressie

*Zelfvertrouwen

*Slaapproblemen of vermoeidheid

*Stress

*Virtuele maagband ( dit alleen bij een BMI hoger dan 30)

*Pijnreductie

*Stoppen met roken

*Afvallen 

en nog heel veel meer........

Heb je vragen over een belemmering waar jij mee kampt, neem dan contact met ons op.